Ομιλία με θέμα: “Οι άμεσες επιπτώσεις της Μικρασιατικής καταστροφής, από τον κ. Νικόλαο Αναστασόπουλο

Ομιλία με θέμα: «Οι άμεσες επιπτώσεις της Μικρασιατικής καταστροφής»  από τον κ. Νικόλαο Αναστασόπουλο

Σλημερα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στις 19:30,  στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου, θα έχουμε τη χαρά να παρακοληθούσουμε την Ομιλία με θέμα: “Οι άμεσες επιπτώσεις της
Μικρασιατικής καταστροφής: από τους πρόσφυγες στη δίκη των Εξ”, από τον κ. Νικόλαο Αναστασόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  Νικόλαος Α. Αναστασόπουλος Info :

Ο Νικόλαος Α. Αναστασόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Από το 2015 υπηρετεί ως Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2016 είναι μέλος του Δ.Σ. καθώς και έφορος Εκδόσεων, Βιβλιοθήκης και Πνευματικού Κέντρου της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών. Στις κύριες δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται οι μονογραφίες:
Παραβατικές συμπεριφορές και καταστολή στην Ελλάδα κατά τον Μεσοπόλεμο: το παράδειγμα του νομού Ιωαννίνων, έκδ. Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, Ιωάννινα 2012 (2 τόμοι)
Η Ισραηλιτική Λέσχη Ιωαννίνων κατά τον Μεσοπόλεμο: Ίδρυση, στόχοι, παρουσία, έκδ. Ιδρύματος Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή, Ιωάννινα 2015.

– «Η ληστεία στο ελληνικό κράτος (μέσα 19ου – αρχές 20ού αι.)», Εκδόσεις  ΕΣΤΙΑΣ, 2018
–  «Από τη σφαγή της Χίου στην Έξοδο του Μεσολογγίου. Οι πολεμικές αποτυχίες και οι επιπτώσεις τους», Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, 2021.

About kleopatra_tsoukala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *