Ενα Μέγαρο Πολιτισμού για το Περιστέρι

Το Περιστέρι αποκτά νέο σύγχρονο Πολιτιστικό Πολυχώρο

Υπογράφηκε  σήμερα απο τον  Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Περιστερίου Α. Παχατουρίδη η  σύμβαση για την κατασκευή του νέου σύγχρονου Πολιτιστικού Πολυχώρου στον Δήμο Περιστερίου. Το έργο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του παλιού δημοτικού κτιρίου της Ξυλοτεχνίας, θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και είναι συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ. Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και από την Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, θα μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα κατασκευής.

Ο Δήμαρχος Α. Παχατουρίδης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για τη συμβολή του στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και την υπογραφή της σύμβασης επισημαίνοντας ότι «είναι μια σημαντική ημέρα για την πόλη του Περιστερίου και συνολικά τη Δυτική Αθήνα καθώς θα αποκτήσει το δικό της Μέγαρο Πολιτισμού».

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του, αφού εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Παχατουρίδη, τόνισε ότι «Οι πολίτες του Περιστερίου θα μπορούν να απολαμβάνουν ένα εμβληματικό έργο αντάξιο της πόλης και του άξιου δημάρχου της Α. Παχατουρίδη».

Πρόκειται για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου πολιτιστικού πολυχώρου, ο οποίος θα είναι από τους σημαντικότερους, όχι μόνο στο Περιστέρι αλλά σε όλη την Αττική. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο πολιτισμού, ένα όραμα ετών, το οποίο γίνεται πραγματικότητα, μετά από συστηματική δουλειά που έγινε από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία θα χρηματοδοτήσει την υλοποίησή του με 14 εκ. ευρώ. Στο χώρο θα υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης πολλαπλών πολιτιστικών δραστηριοτήτων, με τα πλέον σύγχρονα μέσα, προκειμένου το παραγόμενο αποτέλεσμα να είναι άρτιο και αντάξιο των πολιτών του Περιστερίου. Ως Περιφέρεια Αττικής με ιδιαίτερη χαρά επενδύουμε στη δημιουργία αυτού του έργου, ενώ παράλληλα θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε και με άλλα σημαντικά έργα υποδομών στην περαιτέρω ανάπτυξη του Περιστερίου, ενός δήμου ο οποίος με την ουσιαστική και πολύτιμη συμβολή του Ανδρέα Παχατουρίδη έχει αλλάξει ριζικά όψη και έχει εξελιχθεί σε μία πόλη στην οποία χαίρονται να ζουν οι κάτοικοί της».

Στο έργο προβλέπονται η κατεδάφιση του υφιστάμενου παλαιού κτιρίου και η κατασκευή νέου σύγχρονου κτιρίου στην ίδια θέση. Το νέο πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο στον Δήμο μας, θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο θέατρο, χώρους υποστηρικτικούς του θεάτρου και δύο υπόγεια πάρκινγκ. Θα είναι ένα, θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε, Μέγαρο Πολιτισμού για τη Δυτική Αθήνα.

About kleopatra_tsoukala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *