Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία από τον Δήμο Περιστερίου

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου σήμερα και πιο επίκαιρη από ποτέ η δράση του Δήμου Περιστερίου για  δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία, υποστηρίζοντας την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Oι  Άγιοι Ανάργυροι»παρέχει την δυνατότητα σε ανασφάλιστες και με χαμηλό εισόδημα γυναίκες, να κάνουν την εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας. Ο καρκίνος του μαστού χρήζει έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης, κάτι που δεν είναι εφικτό για όλους, λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζουν την κοινωνία μας, όμως η υγεία είναι δικαίωμα όλων και ο Δήμος Περιστερίου το υποστηρίζει έμπρακτα.Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Περιστερίου, με πρωτοβουλία του ξασφάλισε μία ακόμη πολύτιμη ημερομηνία εξέτασης για γυναίκες με χαμηλό εισόδημα ή και ανασφάλιστες, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες που είναι ηλικίας 40 έως 69 ετών, ανασφάλιστες ή ασφαλισμένες με χαμηλό εισόδημα (έως 6.000 ευρώ ατομικό ή έως 12.000 ευρώ οικογενειακό).

Προσοχή: το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη ή έχουν εμφανίσει στο παρελθόν καρκίνο του μαστού.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού και περισσότερες πληροφορίες στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου, στο τηλέφωνο 2105783266 , ώρες 8:00-14:00, έως και την Δευτέρα  21/02/2022.

 

 

About kleopatra_tsoukala

Leave a Reply

Your email address will not be published.