Ανοίγει πάλι σήμερα η πλατφόρμα Α21 για όσους δικαιούχους δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση για το επίδομα παιδιού

Ανοίγει πάλι σήμερα η πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού

Ανοίγει και πάλι σήμερα εμβόλιμα, η πλατφόρμα Α21 για αιτήσεις, για όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν, ώστε να συμπεριληφθούν  στη«μπόνους» πληρωμή, χιλιάδες  δικαιούχοι  που έμεναν  εκτός της «μπόνους» πληρωμής του Πάσχα.

Αναστάτωση σε χιλιάδες δικαιούχους του επιδόματος παιδιού Α21,  είχε προκαλέσει η απόφαση να καταβληθεί η οικονομική ενίσχυση που αντιστοιχεί σε μιάμιση δόση του επιδόματος σε όσους θα πιστωθεί στις 31 Μαρτίου,καθώς  θα εμεναν εκτός χιλιάδες  δικαιούχοι  που κάνουν αίτηση μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων προκειμένου να μην μπαίνουν σε διαδικασία επιστροφής των χρημάτων. Αυτό εξάλλου φαίνεται και από τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν κάθε δίμηνο πέρσι.

Για την παραπάνω κατηγορία δικαιούχων  ανοίγει σήμερα εμβόλιμα η πλατφόρμα για αιτήσεις προκειμένου να λάβουν την έξτρα δόση. Ωστόσο, όπως παραδέχτηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου, η συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων δεν αναμένεται να πληρωθεί τη Μεγάλη Τρίτη, όπου γίνεται προσπάθεια να γίνουν όλες οι πληρωμές για την Επιταγή Ακρίβειας, αλλά μέχρι το τέλος του μήνα.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και θα κλείσει μέσα στον Απρίλιο, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσοι έμειναν εκτός να κάνουν αίτηση και να πληρωθούν 1,5 δόση.

Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης που θα δοθεί πριν το Πάσχα ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Έτσι, μια οικογένεια με εισόδημα 9.000 με 3 παιδιά θα πάρει 420 ευρώ, με 4 παιδιά 630, με 2 παιδιά 210 ευρώ εφάπαξ πριν το Πάσχα. Πρόκειται δηλαδή για ένα οριζόντιο μέτρο που διαμορφώνεται ανάλογα με το εισόδημα και καλύπτει 625.000 δικαιούχους.

About kleopatra_tsoukala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *